שאלה:

זוהי הפעם הראשונה שאני רוצה לבשל בחג. איך ניתן לעשות זאת? להדליק את הגז, לכבות?

תשובה:

 

 

הדלקת אש בחג

אסור ליצור בחג אש חדשה ע"י הדלקה בגפרור או במצית, אך מותר להעביר אש

מלהבה קיימת כגון: נר נשמה שהודלק לפני יום טוב. לאחר העברת האש מהנר יש

להיזהר שלא לכבות את הגפרור /נר אלא להניחו על משטח חסין אש ולהמתין

שיכבה.

 

 

בישול בחג

מותר לבשל בחג אוכל לצורך אכילה בו ביום, ומותר לעשות את כל הפעולות לצורך האכילה כמו כתישה, טחינה ערבול.

את כל הפעולות יש לעשות בכלי ידני ולא חשמלי.

הדלקת הגז לבישול

יש להכין לפני החג נר נשמה (24 שעות בעירה) כדי שבמהלך החג ניתן יהיה להעביר ממנו אש דולקת. בחג מסובבים את הכפתור המכני בדיוק בעוצמה שאנו מעוניינים שהאש תבער, מצמידים אליה גפרור דולק (שהעברנו מנר נשמה) יש להיזהר לא ללחוץ על כפתור ההצתה האוטומטי. אסור להקטין את הלהבה או לכבות את האש בגמר הכנת האוכל.

כאשר מפעילים את הגז מומלץ לבחור בלהבה קטנה, שתשאר דולקת כל הזמן, ולקחת בחשבון שהבישול יהיה איטי.

(קיים גם שעון לגז מכון צומת ואחרים – חגז -הגורם לכיבוי האש ע"י הפסקת זרם הגז לאחר פרק הזמן הקצוב מראש).