הבעת הערכה לאדם מדרבנת אותו לעשייה.
ה' מצווה את משה על בניית המשכן וכליו וגם את הבגדים שמשרתי ה' הכוהנים ילבשו, כאשר הוא אומר (שמות כ"ח, ג), ואתה תדבר אל כל חכמי לב אשר מילאתיו רוח חכמה ועשו את בגדי אהרן לקדשו לכהנו לי ... ." פירוש הפסוק תן הוראה לחכמי לב לעשות בגדי אהרון
יחד עם זאת, לחתם סופר יש גישה חדשה בהבנת הציווי הזה למשה. ומה שכתוב "ואתא תדבר אל כל חכמי לב" – דברו אל אותם בעלי מלאכה חכמים ומוכשרים, ואמרו להם…והיא תזכיר להם "אשר מילאתיו רוח חכמה" – תדבר ותודיעם שהם מלאים רוח חכמה בחוכמת אלוקים תחזק אותם ותאמר להם אני ה' מלאתי אותכם ברוח חכמה. תן להם את חיזוק חיובי זאת,,. אם תעשה את זה ותיתן להם עידוד אז," ועשו את בגדי אהרן לקדשו לכהנו לי." – אז הם יוכלו להגשים וליצור דברים גדולים, בגדי הכהן הגדול.
לפי ה"חתם סופר", ה' אמר למשה רבנו שיודיע לחכמי הלב שה' מילא אותם בחכמה, ומכוח ההודעה של משה שניתנה בהם חכמה אלקית יהיה בהם הכוח להכין את בגדי אהרן והכוהנים. רק כשמישהו מעריך את האדם ומביע לו את ההערכה במילים – הוא יבין איזה הכוחות פועלים בו ויוכל להפעיל אותם.
לומדים מזה החשיבות של חיזוק חיובי… כדי לעזור לטפח צמיחה, ולחשוף את היכולות החבויים בתוך כל אדם.
אדם שלא העריכו אותו ולא הביעו בפניו ההערכה, יהיה לו קשה להתמודד בחיים ולהוציא את הטוב הטמון בתוכו אל הפועל גם אם ירצה לא יהיה לו כוח מדרבן.
וכדי לקחת את האמירה הזו צעד קדימה, עלינו לזכור מי היו החכמים – חכמי לב האלה. אנו למדים אחר כך שבצלאל נקרא בשם הראוי בגלל שהוא עמד בצל קל – בצל ה'. אדם גדול זה, בצלאל, כונה איש חכם לב. ובכל זאת גם הוא ירוויח מהחיזוק והעידוד החיובי שיעניק לו משה.
מזה לומדים את חשיבות הצורך להרעיף על המשפחה, החברים, הקולגות והתלמידים שלנו בדיבור חיובי כדי לעזור להם לצמוח ולהגיע להישגים באמצעות הערכה עצמית מוגברת וחיזוק חיובי. עידוד זה הוא משהו שלכולנו יש את היכולת לעשות – וזאת צריכה להיות הדרך בחיינו.